GŁÓWNA  ·  INFORMACJE i KONTAKT  ·  REGULAMIN  ·  KOMENTARZE   KOSZYK  ·  ZAMÓWIENIE  9 999 848/162 969
.:: SZUKAJ ::.
 
szukaj w opisach

» PROMOCJE !!!
» NOWOŚCI !!!

PROMOCJE (33)
 
PROFESJONALNE MYCIE, CZYSZCZENIE PŁYT WINYLOWYCH (1)

TECHNIKA I MECHANIKA
Fotografia (54)
Mechanika (182)
Elektryka, Elektronika (364)
Architektura i budownictwo (195)
Technika (542)
Automatyka (65)
Wyd. przed 1950 r. (50)

NAUKI ŚCISŁE
Matematyka (241)
Chemia (206)
Fizyka (119)
Informatyka (84)
Astronomia (16)
Wyd. przed 1950 r. (39)

NAUKI HUMANISTYCZNE I SPOŁECZNE
Pedagogika (205)
Psychologia (215)
Ekonomia i zarządzanie, prawo (279) »
Polityka, politologia (73)
Sztuka i kultura (339)
Językoznawstwo, polonistyka (334)
Etnologia, antropologia (72)
Etyka (7)
Socjologia (69)
Filozofia (168)
Wyd. przed 1950 r. (52)

NAUKI PRZYRODNICZE
Biologia (210)
Geografia (36)
Geologia, geodezja (75)
Ekologia (52)
Rolnictwo, zootechnika (53)
Wyd. przed 1950 r. (44)

HISTORIA
Polski (749)
Powszechna (304)
Biografie, wspomnienia (603)
Wyd. przed 1950 (62)

LITERATURA POPULARNA
Proza i dramat polski (476)
Proza i dramat zagraniczny (628)
Książki wydane przed 1950 rokiem (426)
Fantastyka, Science-fiction (124)
Książki popularnonaukowe (255)
Horror (34)
Poezja (139)
Sagi (3)
Ezoteryka, UFO (112)
Poradniki (376)
Komiksy (25)
Erotyka (21)
Humor (18)
Audiobooki (1)

LITERATURA DLA DZIECI
Polska (154)
Zagranica (113)
Wyd. przed 1950 r. (3)

SŁOWNIKI I ENCYKLOPEDIE
Słowniki (58)
Encyklopedie (9)
Wyd. przed 1950 r. (12)

KSIĄŻKI KULINARNE
Książki kulinarne (150)
Wyd. przed 1950 r. (2)

KSIĄZKI OBCOJĘZYCZNE
Wyd. przed 1950 rokiem (77)
Wyd. po 1950 roku (125)

RELIGIE, TEOLOGIA
Religie, teologia (1196)
Wyd. przed 1950 r. (86)

SPORT, TURYSTYKA, KRAJOZNAWSTWO (1)
Sport, turystyka (600)
Wyd. przed 1950 r. (8)

MUZYKA
Nuty, śpiewniki (76)
Pozostałe (49)
Wyd. przed 1950 r. (33)

MEDYCYNA, ZDROWIE
Medycyna, zdrowie (432)
Wyd. przed 1950 rokiem (21)

PODRĘCZNIKI
Do nauki języków (114)
Przedmioty podstawowe (28)
Przedmioty zawodowe (14)
Wyd. przed 1950 r. (6)

POZOSTAŁE
Albumy (136)
Czasopisma (63)
Mapy (10)
Stara reklama
Varia (3)
Autografy, dedykacje (11)



Postaw mi kawę na buycoffee.to





RODO polityka prywatności


Zamówienia można składać telefonicznie pod numerem 784 088 234. Zapraszamy!




KONTAKT Z NAMI Napisz do nas
784 088 234 Zadzwoń

Czynne od 9.00 - 19.00




udostępnij w serwisie facebook.com

Produkt: Jak sprzedawać artykuły spożywcze W. Gromadka
Producent: 003
Kategoria: Ekonomia i zarządzanie, prawo
Cena brutto: 11,92 zł           PROMOCJA 

ILOŚĆ:   


Opis: ZW CZSR 1972 str 136, stan db+ (podniszczona lekko okładka, przykurzona)

ISBN


Opracowanie to, poświęcone towaroznawstwu artykułów spożywczych, jest pierwszym z trzech poradników przeznaczonych do nauki towaroznawstwa w szkołach doskonalenia sprzedawców. Przeznaczony on jest dla absolwentów zasadniczych szkół handlowych, pracujących w handlu detalicznym. Zakładając, że absolwenci tych szkół już w szkole zawodowej opanowali pewien zasób wiadomości z towaroznawstwa, niniejszy poradnik opiera się na tych wiadomościach bez szczegółowego ich omawiania, wskazując raczej praktyczne metody stosowania wiedzy towaroznawczej w pracy sklepowej-Zwrócona więc zostanie uwaga na odbiór jakościowy towarów, ich przechowywanie w podręcznych magazynach, jak też na te charakterystyczne cechy poszczególnych artykułów, które sprzedawca musi eksponować w czasie prezentacji towarów klientom. Dlatego w opracowaniu omawia się przede wszystkim cechy użytkowe poszczególnych grup towarowych i artykułów.
Te właśnie względy zdecydowały, że nie omawia się tu takich spraw jak: skład chemiczny produktów spożywczych, przebieg procesów technologicznych, właściwości surowców itp. Mniej uwagi poświęcono także tym produktom, które do sprzedaży dostarczane są w wysokim stopniu przetworzenia i na jakość których warunki przechowywania w sklepach nie mają większego wpływu, a ich kontrola jakościowa przed skierowaniem do sprzedaży jest dość ostra i wielostopniowa. Znacznie szerzej omówiono te produkty, na jakość których załoga sklepu może w istotny sposób wpływać. Są to np.: wędliny, wyroby wędliniarskie, pieczywo, artykuły mleczarskie, warzywa i owoce, kiszonki itp.
Słuchacze szkół doskonalenia sprzedawców powinni traktować niniejszy materiał jako pomoc do praktycznego poznania właściwości towarów w codziennej swojej pracy w sklepie. Chodzi o to, aby ukształtował się wśród nich nawyk prawidłowej konserwacji i ekspozycji towarów, a także przekazywania informacji o towarze w codziennych kontaktach z klientem.
Teoretyczne wiadomości i praktyczne stosowanie zdobytej wiedzy w codziennej pracy powinny w istotny sposób przyczynić się do wprowadzenia właściwych zasad pracy w handlowych jednostkach detalicznych „Społem" ZSS.

SPIS TREŚCI
Wstęp
Rozdział I. Znaczenie towaroznawstwa w pracy sprzedawcy sklepowego
Pytania kontrolne Rozdział II. Przetwory zbożowe
1. Mąka
2. Kasze
3. Płatki
4. Ryż
5. Przechowywanie przetworów zbożowych w sklepie
Pytania kontrolne Rozdział III. Wyroby z mąki
1. Makarony
2. Pieczywo
3. Warunki przechowywania
Pytania kontrolne
Rozdział IV. Cukier i wyroby cukiernicze
1. Cukier kryształ
2. Cukier rafinowany
3. Karmelki
4. Drażetki
5. Pomadki
6. Cukierki pudrowe
7. Wyroby żelowe
8. Wyroby wschodnie
9. Czekolada 10. Galanteria czekoladowa
Pytania kontrolne
" Rozdział V. Mleko i przetwory mleczne
1. Mleko
2. Napoje mleczne
3. Śmietana
4. Śmietanka
5. Masło
6. Sery
Pytania kontrolne
Rozdział VI. Mięso i przetwory mięsne
1. Mięso wieprzowe
2. Mięso wołowe
3. Mięso cielęce
4. Mięso baranie
5. Drób bity
6. Tłuszcze zwierzęce
7. Wędliny
8. Wyroby wędlinarskie
9. Wyroby garmażeryjne
10. Konserwy mięsne i półmięsne
11. Nowości przemysłu mięsnego
Pytania kontrolne Rozdział VII. Jaja
1. Jaja świeże
2. Jaja chłodnicze
3. Jaja wapnowane
Pytania kontrolne
Rozdział VIII. Ryby i przetwory rybne
1. Ryby żywe
2. Ryby świeże
3. Ryby mrożone
4. Ryby solone
5. Ryby wędzone
6. Marynaty rybne
7. Konserwy .rybne
Pytania kontrolne
Rozdział IX. Koncentraty, używki i przyprawy
1. Koncentraty spożywcze
2. Używki
3. Przyprawy
Pytania kontrolne
Rozdział X. Tłuszcze roślinne
1. Oleje
s 2. Oliwa z oliwek
3. Margaryna
4. Inne tłuszcze roślinne
Pytania kontrolne Rozdział XI. Owoce i warzywa
1. Owoce
2. Warzywa 3. Przechowywanie oraz pielęgnacja owoców i warzyw
w sklepie
Pytania kontrolne Rozdział XII. Przetwory z owoców i warzyw
1. Przetwory owocowe
2. Przetwory warzywne
3. Owoce i warzywa mrożone
Pytania kontrolne
Rozdział XIII. Racjonalne wykorzystanie pomieszczeń sklepowych
Pytania kontrolne
Rozdział XIV. Odbiór jakościowy artykułów spożywczych
Pytania kontrolne Bibliografia


Jak sprzedawać artykuły spożywcze  W. Gromadka

załóż swój sklep internetowy
www.abc24.pl
Promocje | Darmowe Forum | Sklepy | Randki | Opinie, Testy, Oceny