GŁÓWNA  ·  INFORMACJE i KONTAKT  ·  REGULAMIN  ·  KOMENTARZE   KOSZYK  ·  ZAMÓWIENIE  10 021 499/184 620
.:: SZUKAJ ::.
 
szukaj w opisach

» PROMOCJE !!!
» NOWOŚCI !!!

PROMOCJE (33)
 
PROFESJONALNE MYCIE, CZYSZCZENIE PŁYT WINYLOWYCH (1)

TECHNIKA I MECHANIKA
Fotografia (54)
Mechanika (182)
Elektryka, Elektronika (364)
Architektura i budownictwo (195)
Technika (542)
Automatyka (65)
Wyd. przed 1950 r. (50)

NAUKI ŚCISŁE
Matematyka (241)
Chemia (207)
Fizyka (119)
Informatyka (84)
Astronomia (16)
Wyd. przed 1950 r. (39)

NAUKI HUMANISTYCZNE I SPOŁECZNE
Pedagogika (205)
Psychologia (216)
Ekonomia i zarządzanie, prawo (279)
Polityka, politologia (73)
Sztuka i kultura (339)
Językoznawstwo, polonistyka (334)
Etnologia, antropologia (72)
Etyka (7)
Socjologia (69)
Filozofia (168)
Wyd. przed 1950 r. (52)

NAUKI PRZYRODNICZE
Biologia (210)
Geografia (36)
Geologia, geodezja (75)
Ekologia (52)
Rolnictwo, zootechnika (53)
Wyd. przed 1950 r. (44)

HISTORIA
Polski (748)
Powszechna (304)
Biografie, wspomnienia (604)
Wyd. przed 1950 (62)

LITERATURA POPULARNA
Proza i dramat polski (476)
Proza i dramat zagraniczny (628)
Książki wydane przed 1950 rokiem (426)
Fantastyka, Science-fiction (124)
Książki popularnonaukowe (255)
Horror (34)
Poezja (139)
Sagi (3)
Ezoteryka, UFO (113)
Poradniki (376)
Komiksy (25)
Erotyka (21)
Humor (18)
Audiobooki (1)

LITERATURA DLA DZIECI
Polska (154)
Zagranica (113)
Wyd. przed 1950 r. (3)

SŁOWNIKI I ENCYKLOPEDIE
Słowniki (58)
Encyklopedie (9)
Wyd. przed 1950 r. (12)

KSIĄŻKI KULINARNE
Książki kulinarne (150) »
Wyd. przed 1950 r. (2)

KSIĄZKI OBCOJĘZYCZNE
Wyd. przed 1950 rokiem (77)
Wyd. po 1950 roku (125)

RELIGIE, TEOLOGIA
Religie, teologia (1196)
Wyd. przed 1950 r. (86)

SPORT, TURYSTYKA, KRAJOZNAWSTWO (1)
Sport, turystyka (600)
Wyd. przed 1950 r. (8)

MUZYKA
Nuty, śpiewniki (76)
Pozostałe (49)
Wyd. przed 1950 r. (33)

MEDYCYNA, ZDROWIE
Medycyna, zdrowie (432)
Wyd. przed 1950 rokiem (21)

PODRĘCZNIKI
Do nauki języków (114)
Przedmioty podstawowe (28)
Przedmioty zawodowe (14)
Wyd. przed 1950 r. (6)

POZOSTAŁE
Albumy (136)
Czasopisma (63)
Mapy (10)
Stara reklama
Varia (3)
Autografy, dedykacje (11)



Postaw mi kawę na buycoffee.to





RODO polityka prywatności


Zamówienia można składać telefonicznie pod numerem 784 088 234. Zapraszamy!




KONTAKT Z NAMI Napisz do nas
784 088 234 Zadzwoń

Czynne od 9.00 - 19.00




udostępnij w serwisie facebook.com

Produkt: WYBRANE ZAGADNIENIA Z TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Maria Krełowska-Kułas
Producent: (30)
Kategoria: Książki kulinarne
Cena brutto: 20,00 zł

ILOŚĆ:   


Opis: AE 1983 , str. 94, stan db (zaciek na krawędzi okładki, zakurzona , kilka zaznaczeń)

ISBN


Spis treści
Przedmowa
Rozdział Z OGÓLNE ASPEKTY PRODUKCJI I JAKOŚCI ŻYWNOŚCI
1. Przedmiot, ogólne definicje i zakres technologii żywności
2. Ogólna charakterystyka przemysłu spożywczego ,
2.1. Surowce przemysłu spożywczego
2.2. Technologia produkcji
2.3. Kontrola, automatyzacja i komputeryzacja
2.4. Opakowania
2.5. Jakość produkcji i produktów
3. Utrwalanie żywności
3.1. Ogólne aspekty utrwalania żywności
3.2. Termiczne metody utrwalania żywności
3.2.1. Chłodzenie produktów spożywczych
3.2.2. Zamrażanie produktów spożywczych
3.2.3. Apertyzaoja
3.2.4. Pasteryzacja
3.3. Suszenie żywności
3.4. Metody radiacyjnego utrwalania żywności
3.4.1. Utrwalanie promieniami jonizującymi
3.4.2. Utrwalanie promieniami nadfiołkowymi i podczerwonymi ,
3.5. Osmoaktywne metody utrwalania żywności
3.5.1. Zagęszczanie produktów
3.5.2. Utrwalanie żywności przez dodatek cukru
3.5.3. Utrwalanie żywności za pomocą chlortai sodu
3.6. Konserwowanie żywności metodą zakwaszania
3.7. Chemiczne metody utrwalania żywności .
3.8. Mechaniczne metody utrwalania żywności
Rozdział II
TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA SUROWCÓW POCHODZENIA ROŚLINNEGO
1. Przemysł młynarski
1.1. Technologia przemiału
1.2. Zarys technologii kaszarstwa
2. Przemysł piekarski
2.1. Surowce
2.2. Technologia przygotowania ciasta i wypieku ,
3. Przemysł cukierniczy
3.1. Pieczywo cukiernicze
3.2. Cukierki
3.3. Wyroby czekoladowe
3.4. Wyroby wschodnie
4. Przemysł ziemniaczany
4.1. Technologia suszenia ziemniaków
4.2. Artykuły spożywcze suszone z ziemniaków ,
4.3. Produkcja krochmalu, dekstryn, syropu ziemniaczanego i glukozy
5. Przemysł drożdżowy
5.1. Surowce
5.2. Produkcja drożdży piekarskich
6. Przemysł słodownioży
6.1. Technologia słodu browarowego
6.2. Technologia słodu gorzelniczego
7. Przemysł piwowarski
7.1. Podstawowe surowce
7.2. Sporządzanie brzeczki piwowarskiej
7.3. Fermentacja, filtracja i obciąg piwa
8. Przemysł koncentratów spożywczych
8.1. Produkcja koncentratów białkowych ,
8.2. Produkcja aminokwasowych przypraw do zup i potraw
8.3. Produkcja glutaminianu sodu
8.4. Produkcja koncentratów mięsnych, obiadowych, deserowych i dietetycznych
8.5. Produkcja makaronów ,
9. Przemysł tytoniowy
9.1. Technologia wyrobów tytoniowych
Rozdział III TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA SUROWCÓW POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO
1. Przemysłumięsny i
1.1. Skład chemiczny mięsa
1.2. Ubój i obróbka poubojowa zwierząt rzeźnych
1.3. Zmiany poubojowe w tkance mięśniowej
1.4. Rozbiór poubojowy tusz zwierząt rzeźnych
1.5. Produkcja przetwórcza przemysłu mięsnego
1.6. Zamienniki białka mięsnego
2. Przemysł, jajczarsko-drobiarski
2.1.Jaja i ich przetwórstwo
2.2. Technologia przetwórstwa mięsa drobiowego
3. Przemysł rybny
3.1. Surowiec rybny
3.2. Technologia przetwórstwa rybnego
4. Przemysł mleczarski
4.1. Mleko
4.2. Przetwory mleczne
Rozdział IV
WODA I ŚCIEKI W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM I OCHRONA ŚRODOWISKA
1. Woda w przemyśle spożywczym
2. Ścieki w przemyśle spożywczym i ochrona środowiska
3. Oczyszczanie powietrza
Literatura


WYBRANE ZAGADNIENIA Z TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI   Maria Krełowska-Kułas

załóż swój sklep internetowy
www.abc24.pl
Promocje | Darmowe Forum | Sklepy | Randki | Opinie, Testy, Oceny