GŁÓWNA  ·  INFORMACJE i KONTAKT  ·  REGULAMIN  ·  KOMENTARZE   KOSZYK  ·  ZAMÓWIENIE  10 020 433/183 554
.:: SZUKAJ ::.
 
szukaj w opisach

» PROMOCJE !!!
» NOWOŚCI !!!

PROMOCJE (33)
 
PROFESJONALNE MYCIE, CZYSZCZENIE PŁYT WINYLOWYCH (1)

TECHNIKA I MECHANIKA
Fotografia (54)
Mechanika (182)
Elektryka, Elektronika (364)
Architektura i budownictwo (195)
Technika (542)
Automatyka (65)
Wyd. przed 1950 r. (50)

NAUKI ŚCISŁE
Matematyka (241)
Chemia (207)
Fizyka (119)
Informatyka (84)
Astronomia (16)
Wyd. przed 1950 r. (39)

NAUKI HUMANISTYCZNE I SPOŁECZNE
Pedagogika (205)
Psychologia (216)
Ekonomia i zarządzanie, prawo (279)
Polityka, politologia (73)
Sztuka i kultura (339)
Językoznawstwo, polonistyka (334)
Etnologia, antropologia (72)
Etyka (7)
Socjologia (69)
Filozofia (168)
Wyd. przed 1950 r. (52)

NAUKI PRZYRODNICZE
Biologia (210)
Geografia (36)
Geologia, geodezja (75)
Ekologia (52)
Rolnictwo, zootechnika (53)
Wyd. przed 1950 r. (44)

HISTORIA
Polski (748)
Powszechna (304)
Biografie, wspomnienia (603)
Wyd. przed 1950 (62)

LITERATURA POPULARNA
Proza i dramat polski (476)
Proza i dramat zagraniczny (628)
Książki wydane przed 1950 rokiem (426)
Fantastyka, Science-fiction (124)
Książki popularnonaukowe (255)
Horror (34)
Poezja (139)
Sagi (3)
Ezoteryka, UFO (113)
Poradniki (376)
Komiksy (25)
Erotyka (21)
Humor (18)
Audiobooki (1)

LITERATURA DLA DZIECI
Polska (154)
Zagranica (113)
Wyd. przed 1950 r. (3)

SŁOWNIKI I ENCYKLOPEDIE
Słowniki (58)
Encyklopedie (9)
Wyd. przed 1950 r. (12)

KSIĄŻKI KULINARNE
Książki kulinarne (150) »
Wyd. przed 1950 r. (2)

KSIĄZKI OBCOJĘZYCZNE
Wyd. przed 1950 rokiem (77)
Wyd. po 1950 roku (125)

RELIGIE, TEOLOGIA
Religie, teologia (1196)
Wyd. przed 1950 r. (86)

SPORT, TURYSTYKA, KRAJOZNAWSTWO (1)
Sport, turystyka (600)
Wyd. przed 1950 r. (8)

MUZYKA
Nuty, śpiewniki (76)
Pozostałe (49)
Wyd. przed 1950 r. (33)

MEDYCYNA, ZDROWIE
Medycyna, zdrowie (432)
Wyd. przed 1950 rokiem (21)

PODRĘCZNIKI
Do nauki języków (114)
Przedmioty podstawowe (28)
Przedmioty zawodowe (14)
Wyd. przed 1950 r. (6)

POZOSTAŁE
Albumy (136)
Czasopisma (63)
Mapy (10)
Stara reklama
Varia (3)
Autografy, dedykacje (11)



Postaw mi kawę na buycoffee.to





RODO polityka prywatności


Zamówienia można składać telefonicznie pod numerem 784 088 234. Zapraszamy!




KONTAKT Z NAMI Napisz do nas
784 088 234 Zadzwoń

Czynne od 9.00 - 19.00




udostępnij w serwisie facebook.com

Produkt: Organizacja i technika usług gastronomicznych R. Jargoń
Producent: 003 [212]
Kategoria: Książki kulinarne
Cena brutto: 12,00 zł

ILOŚĆ:   


Opis: W książce podano w przystępnej formie podstawowe wiadomości z zakresu usług świadczonych przez przemysł gastronomiczny. Omówiono w niej również zagadnienia poziomu i kultury obsługi w zakładzie gastronomicznym. Ponadto podano warunki wyposażenia technicznego i zasady urządzania wnętrz zakładów, jak również technikę obsługi konsumenta.

Rozdział T
Zakres usług świadczonych przez przemysł gastronomiczny
1. Pojęcie usług
2. Pojęcie i zakres działalności podstawowej zakładów gastronomicznych sieci otwartej
3. Podział zakładów sieci otwartej typu żywieniowego i uzupełniającega
4. Kryteria zaliczania zakładów do kategorii handlowych
5. Asortyment sprzedaży w poszczególnych rodzajach zakładów
6. Dzienne asortymentowe minimum sprzedaży
7. Punkty i sklepy gastronomiczne
8. Specjalizacja zakładów gastronomicznych
9. Kuchnia różnych narodów
10. Działalność kulturalno-rozrywkowa w zakładach gastronomicznych
11. Zakłady gastronomiczne sieci zamkniętej Ćwiczenia
Rozdział II
Zasady rozwiązania funkcjonalnego zakładów gastronomicznych
1. Normy techniczne — projektowanie zakładów gastronomicznych
2. Zasady funkcjonalnego rozwiązywania poszczególnych części zakładów gastronomicznych Ćwiczenia
Rozdział III Wyposażenie techniczne
1. Maszyny i urządzenia w części handlowej i eksploatacyjnej zakładu gastronomicznego
2. Maszyny i urządzenia w części produkcyjnej Ćwiczenia
Rozdział IV
Urządzenie wnętrz zakładów gastronomicznych
1. Kolorystyka
2. Oświetlenie
3. Podłogi, ściany i sufity .
4. Meble w zakładach gastronomicznych
5. Wystrój wnętrz zakładów gastronomicznych Ćwiczenia
Rozdział V
Technika obsługi
1. Stanowiska pracy w dziale handlowym
2. Ogólna charakterystyka systemów obsługi stosowanych w zakładach gastronomicznych
3. Stosowane systemy samoobsługi w zakładach gastronomicznych
4. Organizacja i technika obsługi konsumentów
5. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy wydawaniu śniadań
6. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy wydawaniu zakąsek
7. Zasady serwowania zup
8. Zasady serwowania dań zasadniczych (drugich dań)
9. Zasady serwowania deserów
10. Zasady przygotowania niektórych potraw w obecności konsumenta
11. Zasady tranżerowania mięsa w cbecności konsumenta
12. Zasady serwowania potraw płonących
13. Zasady serwowania deserów płonących
14. Zasady serwowania win
15. Zasady serwowania wódek
16. Zasady serwowania piwa
17. Zasady przygotowania i serwowania coctaili
18. Organizacja przyjęć — bankietów w zakładach gastronomicznych Ćwiczenia
Rozdział VI
Poziom i kultura obsługi w zakładzie gastronomicznym
1. Psychologiczne cechy konsumentów w zakładzie gastronomicznym
2. Stosunek pracowników zakładu do konsumenta
3: Badanie opinii konsumentów o działalności zakładu
4. Załatwienie wniosków i skarg konsumentów oraz reklamacji jakościowych
5. Społeczna i wychowawcza rola kelnera, barmana i bufetowego
6. Etyka zawodowa
7 Odpowiedzialność za prawidłową organizację pracy w sali konsumpcyjnej
8. Metody oddziaływania na postępowanie nietylkodlamoli pracowników
Ćwiczenia
Rozdział VII
Reklama w przedsiębiorstwie gastronomicznym
1. Pojęcie i podział reklamy
2. Cel gospodarczy reklamy
3. Środki i formy reklamy
4. Reklama zakładu folklorystycznego Ćwiczenia


WSiP 1985, stron 344, stan db+ (pożółkła, podniszczona lekko okładka)

ISBN 83-02-01631-4



Organizacja i technika usług gastronomicznych  R. Jargoń

załóż swój sklep internetowy
www.abc24.pl
Promocje | Darmowe Forum | Sklepy | Randki | Opinie, Testy, Oceny