GŁÓWNA  ·  INFORMACJE i KONTAKT  ·  REGULAMIN  ·  KOMENTARZE   KOSZYK  ·  ZAMÓWIENIE  10 012 245/175 366
.:: SZUKAJ ::.
 
szukaj w opisach

» PROMOCJE !!!
» NOWOŚCI !!!

PROMOCJE (33)
 
PROFESJONALNE MYCIE, CZYSZCZENIE PŁYT WINYLOWYCH (1)

TECHNIKA I MECHANIKA
Fotografia (54)
Mechanika (182)
Elektryka, Elektronika (364)
Architektura i budownictwo (195)
Technika (542)
Automatyka (65)
Wyd. przed 1950 r. (50)

NAUKI ŚCISŁE
Matematyka (241)
Chemia (207)
Fizyka (119)
Informatyka (84)
Astronomia (16)
Wyd. przed 1950 r. (39)

NAUKI HUMANISTYCZNE I SPOŁECZNE
Pedagogika (205)
Psychologia (216)
Ekonomia i zarządzanie, prawo (279)
Polityka, politologia (73)
Sztuka i kultura (339)
Językoznawstwo, polonistyka (334)
Etnologia, antropologia (72)
Etyka (7)
Socjologia (69)
Filozofia (168)
Wyd. przed 1950 r. (52)

NAUKI PRZYRODNICZE
Biologia (210)
Geografia (36)
Geologia, geodezja (75)
Ekologia (52)
Rolnictwo, zootechnika (53)
Wyd. przed 1950 r. (44)

HISTORIA
Polski (748)
Powszechna (304)
Biografie, wspomnienia (603)
Wyd. przed 1950 (62)

LITERATURA POPULARNA
Proza i dramat polski (476)
Proza i dramat zagraniczny (628)
Książki wydane przed 1950 rokiem (426)
Fantastyka, Science-fiction (124)
Książki popularnonaukowe (255)
Horror (34)
Poezja (139)
Sagi (3)
Ezoteryka, UFO (113)
Poradniki (376)
Komiksy (25)
Erotyka (21)
Humor (18)
Audiobooki (1)

LITERATURA DLA DZIECI
Polska (154)
Zagranica (113)
Wyd. przed 1950 r. (3)

SŁOWNIKI I ENCYKLOPEDIE
Słowniki (58)
Encyklopedie (9)
Wyd. przed 1950 r. (12)

KSIĄŻKI KULINARNE
Książki kulinarne (150)
Wyd. przed 1950 r. (2)

KSIĄZKI OBCOJĘZYCZNE
Wyd. przed 1950 rokiem (77)
Wyd. po 1950 roku (125)

RELIGIE, TEOLOGIA
Religie, teologia (1196)
Wyd. przed 1950 r. (86)

SPORT, TURYSTYKA, KRAJOZNAWSTWO (1)
Sport, turystyka (600)
Wyd. przed 1950 r. (8)

MUZYKA
Nuty, śpiewniki (76)
Pozostałe (49)
Wyd. przed 1950 r. (33)

MEDYCYNA, ZDROWIE
Medycyna, zdrowie (432)
Wyd. przed 1950 rokiem (21)

PODRĘCZNIKI
Do nauki języków (114)
Przedmioty podstawowe (28)
Przedmioty zawodowe (14)
Wyd. przed 1950 r. (6)

POZOSTAŁE
Albumy (136)
Czasopisma (63)
Mapy (10)
Stara reklama
Varia (3)
Autografy, dedykacje (11)



Postaw mi kawę na buycoffee.to





RODO polityka prywatności


Zamówienia można składać telefonicznie pod numerem 784 088 234. Zapraszamy!




KONTAKT Z NAMI Napisz do nas
784 088 234 Zadzwoń

Czynne od 9.00 - 19.00




udostępnij w serwisie facebook.com

Produkt: Obsługa konsumenta część 2 Ryszard Jargoń
Producent: (45)
Kategoria: Przedmioty zawodowe
Cena brutto: 16,00 zł

 PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY 


Opis: WSiP 2000, str. 200 stan db (podniszczona lekko okładka)

, 83-02-07844-1

Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat zasad przygotowywania potraw przez kelnera w obecności konsumenta, techniki podawania napojów bezalkoholowych i alkoholowych oraz organizacji przyjęć i bankietów. Omówiono rolę koktajlbaru w zakładzie, obsługę gości hotelowych oraz systemy rozliczeń kelnerskich.
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne polecają ją jako podręcznik do nauki obsługi konsumenta uczniom szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner, kelner bufetowy, technik żywienia i gospodarstwa domowego.



1. Zasady przygotowania potraw przez kelnera w obecności konsumenta
1.1. Uwagi wstępne
1.2. Filetowanie ryb
1.2.1. Filetowanie ryb okrągłych
1.2.2. Filetowanie płastug
1.3. Tranżerowanie
1.3.1. Tranżerowanie mięsa bez kości
1.3.2. Tranżerowanie mięsa z kością (comber barani, sarni, zajęczy)
1.3.3. Tranżerowanie giczy cielęcej i golonki wieprzowej
1.3.4. Tranżerowanie drobiu i ptactwa dzikiego
1.4. Zasady przygotowania i serwowania potraw gorących w obecności konsumenta
1.5. Zasady serwowania deserów płonących (flambirowanych)
1.6. Przygotowanie przekąsek zimnych w obecności konsumenta
1.6.1. Przekąski ze skorupiaków
1.6.2. Przekąski mięsne
1.6.3. Sałatki warzywne i owocowe
1.7. Przygotowanie napojów w obecności konsumenta
1.7.1. Podawanie napojów zimnych i gorących
1.7.2. Podawanie napojów alkoholowych
1.7.3. Podawanie napojów zimnych orzeźwiających
2. Technika podawania napojów bezalkoholowych gorących i zimnych
2.1. Asortyment napojów bezalkoholowych gorących
2.2. Sposoby przygotowania kawy i metody jej podawania
2.3. Sposoby przygotowania herbaty i metody jej podawania
2.4. Zasady serwowania napojów zimnych
3. Technika podawania napojów alkoholowych
3.1. Przechowywanie win
3.2. Ogólny podział win
3.3. Dobór win do potraw
3.4. Zasady podawania win
3.4.1. Serwowanie win białych
3.4.2. Serwowanie win czerwonych
3.4.3. Dekantacja
3.4.4. Serwowanie win musujących
3.4.5. Serwowanie win deserowych półsłodkich i słodkich
3.4.6. Serwowanie win rozlewanych do karafek lub dzbanków
3.5. Miody pitne
3.6. Krótka charakterystyka wódek
3.7. Zasady doboru wódek do potraw i sposoby podawania
3.8. Sposoby podawania piwa
4. Organizacja przyjęć - bankietów w zakładach gastronomicznych
4.1. Rodzaje przyjęć okolicznościowych
4.1.1. Rodzaje przyjęć typu angielskiego
4.1.2. Bankietzasiadany
4.1.3. Bankiet amerykański (mieszany)
4.2. Technika i forma przyjmowania zamówień na przyjęcia j okolicznościowe'
4.3. Menu przyjęcia okolicznościowego
4.4. Przygotowanie stołów i obsługa uczestników na przyjęciach okolicznościowych
4.4.1. Bankiet zasiadany
4.4.2. Bankiet angielski (stół angielski)
4.4.3. Organizacja i obsługa małych przyjęć
4.4.4. Organizacja wyżywienia grup turystycznych, uczestników zjazdów i kongresów
5. Kuchnie różnych narodów
5.1. Kuchnia rosyjska
5.2. Kuchnia bułgarska i jugosłowiańska
5.3. Kuchnia rumuńska
5.4. Kuchnia czeska
6
5.5. Kuchnia węgierska
5.6. Kuchnia francuska
5.7. Kuchnia włoska
5.8. Kuchnia niemiecka
5.9. Kuchnia angielska, amerykańska i kanadyjska
5.10. Kuchnie południowoamerykańske (Argentyna, Brazylia, Chile, Peru, Urugwaj, Paragwaj)
5.11. Kuchnia krajów skandynawskich (Finlandia, Norwegia, Szwecja, Dania)
5.12. Kuchnia hinduska (Indie, Pakistan)
5.13. Kuchnia azjatycka (Chiny, Japonia, Korea)
5.14. Kuchnia arabska
6. Koktajlbar i jego rola w zakładzie gastronomicznym
6.1. Lokalizacja koktajlbaru
6.2. Zakres czynności i obowiązki barmana
6.3. Wyposażenie koktajlbaru w drobny sprzęt
6.4. Składniki podstawowe i dodatki do napojów mieszanych
6.5. Zasady przygotowania koktajli
6.6. Rodzaje napojów mieszanych
6.7. Koktajle bezalkoholowe
7. Obsługa gości hotelowych w zakładach gastronomicznych
7.1. Pojęcie i rodzaje zakładów hotelarskich
7.2. Układ funkcjonalny budynku hotelowego ze szczególnym uwzględnieniem części gastronomicznej
7.3. Charakterystyka gastronomii hotelowej
7.4. Urządzenie i wyposażenie pomieszczeń kelnerskich na piętrach
7.5. Współpraca pracowników gastronomii z pionem hotelowym
7.6. Obowiązki kelnera podczas obsługi gości w części mieszkalnej hotelu
7.7. Organizacja świadczenia usług gastronomicznych w części mieszkalnej hotelu
8. Systemy rozliczeń kelnerskich oraz sposoby załatwiania skarg i wniosków
8.1. Systemy rozliczeń kelnerskich .
8.2. Wystawianie rachunków kelnerskich
8.3. Rozliczenie kelnera z konsumentem
8.4. Urządzenia do bonowania i rozliczania
8.5. Załatwianie skarg, wniosków i reklamacji konsumenta
8.6. Reklama w zakładzie gastronomicznym
Słownik zawodowy



Obsługa konsumenta część 2   Ryszard Jargoń

załóż swój sklep internetowy
www.abc24.pl
Promocje | Darmowe Forum | Sklepy | Randki | Opinie, Testy, Oceny