GŁÓWNA  ·  INFORMACJE i KONTAKT  ·  REGULAMIN  ·  KOMENTARZE   KOSZYK  ·  ZAMÓWIENIE  10 020 307/183 428
.:: SZUKAJ ::.
 
szukaj w opisach

» PROMOCJE !!!
» NOWOŚCI !!!

PROMOCJE (33)
 
PROFESJONALNE MYCIE, CZYSZCZENIE PŁYT WINYLOWYCH (1)

TECHNIKA I MECHANIKA
Fotografia (54)
Mechanika (182)
Elektryka, Elektronika (364)
Architektura i budownictwo (195)
Technika (542)
Automatyka (65)
Wyd. przed 1950 r. (50)

NAUKI ŚCISŁE
Matematyka (241)
Chemia (207)
Fizyka (119)
Informatyka (84)
Astronomia (16)
Wyd. przed 1950 r. (39)

NAUKI HUMANISTYCZNE I SPOŁECZNE
Pedagogika (205)
Psychologia (216)
Ekonomia i zarządzanie, prawo (279)
Polityka, politologia (73)
Sztuka i kultura (339)
Językoznawstwo, polonistyka (334)
Etnologia, antropologia (72)
Etyka (7)
Socjologia (69)
Filozofia (168)
Wyd. przed 1950 r. (52)

NAUKI PRZYRODNICZE
Biologia (210)
Geografia (36)
Geologia, geodezja (75)
Ekologia (52)
Rolnictwo, zootechnika (53)
Wyd. przed 1950 r. (44)

HISTORIA
Polski (748)
Powszechna (304)
Biografie, wspomnienia (603)
Wyd. przed 1950 (62)

LITERATURA POPULARNA
Proza i dramat polski (476)
Proza i dramat zagraniczny (628)
Książki wydane przed 1950 rokiem (426)
Fantastyka, Science-fiction (124)
Książki popularnonaukowe (255)
Horror (34)
Poezja (139)
Sagi (3)
Ezoteryka, UFO (113)
Poradniki (376)
Komiksy (25)
Erotyka (21)
Humor (18)
Audiobooki (1)

LITERATURA DLA DZIECI
Polska (154)
Zagranica (113)
Wyd. przed 1950 r. (3)

SŁOWNIKI I ENCYKLOPEDIE
Słowniki (58)
Encyklopedie (9)
Wyd. przed 1950 r. (12)

KSIĄŻKI KULINARNE
Książki kulinarne (150)
Wyd. przed 1950 r. (2)

KSIĄZKI OBCOJĘZYCZNE
Wyd. przed 1950 rokiem (77)
Wyd. po 1950 roku (125)

RELIGIE, TEOLOGIA
Religie, teologia (1196)
Wyd. przed 1950 r. (86)

SPORT, TURYSTYKA, KRAJOZNAWSTWO (1)
Sport, turystyka (600)
Wyd. przed 1950 r. (8)

MUZYKA
Nuty, śpiewniki (76)
Pozostałe (49)
Wyd. przed 1950 r. (33)

MEDYCYNA, ZDROWIE
Medycyna, zdrowie (432)
Wyd. przed 1950 rokiem (21)

PODRĘCZNIKI
Do nauki języków (114)
Przedmioty podstawowe (28)
Przedmioty zawodowe (14)
Wyd. przed 1950 r. (6)

POZOSTAŁE
Albumy (136)
Czasopisma (63)
Mapy (10)
Stara reklama
Varia (3)
Autografy, dedykacje (11)



Postaw mi kawę na buycoffee.to





RODO polityka prywatności


Zamówienia można składać telefonicznie pod numerem 784 088 234. Zapraszamy!




KONTAKT Z NAMI Napisz do nas
784 088 234 Zadzwoń

Czynne od 9.00 - 19.00




udostępnij w serwisie facebook.com

Produkt: Kuchnia chińska Katarzyna Pospieszyńska
Producent: [110]
Kategoria: Książki kulinarne
Cena brutto: 8,00 zł

ILOŚĆ:   


Opis: Wydawnictwo Spółdzielcze Warszawa 1988, str. 216, stan db (podniszczona lekko okładka)






Spis treści
Przedmowa
Wstęp
I. Pekin
Zupa pikantno-kwaśna (Suan La Tang. Suan La Tang*)
Zupa pomidorowa po chińsku (Hsi Hung Szih Niu Dzou Tang. Hsi Hung Shih Niu Jou Tang)
Krem rybny trzaskający (Jii Jung Pai Nai Keng. Yu Yung Pai Nai Keng)
Kapusta chińska kwaśno-słodka (Tsu Liu Pai Tsai. Ts'u Liu Pai Ts'ai)
Kapusta duszona na czerwono (Hung Szao Pai Tsai, Hung Shao Pai Ts'ai)
Wołowina z rusztu po mongolsku (Kao Dzou. K'ao Jou)
Polędwica wieprzowa ..laminowana" (Kuo Tieh Li Ci. Kuo Tieh Li Chi)
Wieprzowina z marchewką na czerwono (Lo Po Szao Dzou. Lo Po Shao Jou)
Wieprzowina duszona z imbirem (Tun Czu Dzou, Tun Chu Jou)
Jagnię w kociołku po pekińsku (Suan Jong Dzou, Suan Yong Jou)
Mięso jagnięcia smażone (Czung Pao Jang-Rou, Chung Pao Yang-Rou)
Karp smażony i duszony (Kan Szao Ci Ju, Kan Shao Chi Yu)
Paski rybne smażone (Czua Czao JO Pień, Chua Chao Yů Pień) .
Kura królewskiej faworyty (Hsiang Su Ju Ci, Hsiang Su Yu Chi)
Kurczak aromatyczny i chrupiący (Kuei Fei Ci, Kuei Fei Chi)
Kaczka po pekińsku (Peking Kao Ja, Peking K'ao Ya)
Zupa bankietowa
Lwie głowy (Sza Kuo Szih Tzu Tou, Sha Kuo Shih Tzu T'ou)
Złoty kwiat mięsny (Mu Hsu Dzou, Mu Hsu Jou)
Jabłka chrupiące (Pa Ssu Ping Kuo, Pa Ssu P'ing Kuo)
Lodowa góra owoców (Tsuan Ping Wan, Ts'uan Ping Wan)
II. Szantung i Hopej
Frytki chińskie (Czao Tu Tou Ssu, Ch'ao Tu Tou Ssu)
Kapusta koralowa (Szan Hu Pai Tsai, Shan Hu Pai Tsai)
Wołowina duszona z pomidorami (Hsi Hung Szih Men Niu Dzou, Hsi Hung Shih Men Niu Jou)
Karp słodko-kwaśny (Huang Ho Tang Tsu Li, Ju, Huang Ho T'ang T'su Li Yu)
Jabłka nadziewane kurczakiem (Ping-Kuo Ci, Ping-Kuo Chi)
III. Syczuan
Wieprzowina duszona na czerwono z kasztanami (Pan Li Szao Dzou, Pan Li Shao Jou)
Wołowina duszona pikantna (Sui Czu Niu Dzou, Sui Chu Niu Jou)
Wieprzowina gotowana i smażona (Hui Kuo Dzou, Hui Kuo Jou)
Cynaderki pikantne smażone według Kung-Po. (Kung-Po Jao Kuai, Kung-Po Yao Kuai)
Kurczak pikantny z orzeszkami (Sui Mi Ci Ting, Sui Mi Chi Ting)
Pudding z kurczaka (Ko Ci, Ko Chi)
Złota pagoda z medalionów kurczaka (Czing Czien Ci Ta, Ching Chien Chi Ta)
Boczek smażony i pieczony z kiszoną kapustą (Szao Pai, Shao Pai)
Żeberka wieprzowe wędzone (Jen Hsun Pai Ku, Yen Hs'un P'ai Ku)
Kaczka chrupiąca aromatyczna (Hsiang Szu Ja, Hsiang Shu Ya)
IV. Środkowy bieg rzeki Jangcy
Wołowina o czterech smakach (Feng Czeng Niu Dzou, Feng Cheng Niu Jou)
Karp duszony w soi (Huang Men Ju, Huang Men Yu)
Kurczak błyskawiczny (Wen Szan Ci Ting, Wen Shan Chi Ting)
Makaron smażony (Czao Mi Fen, Chao Mi Fen)
Ryż gotowany na parze
V. Dolny bieg rzeki Jangcy
Grzyby nadziewane mięsem (Hsiang Ku Ho. Hsiang Ku Ho) .
Rybne pulpety smażone i duszone (Czao Hun Ju Ku, Ch'ao Hun Yu Ku)
Sola duszona z wiosenną zieleniną (Sza Ju Tsai Tai, Sha Yu T'sai Tai)
Perły ryżowe z wieprzowiną (Czeńg Mi Fen Juan Tzu, Cheng Mi Fen Yiian Tzu)
VI. Chiny Wschodnie
Zupa z Shaoxing (Shaoxing Tang, Shaoxing Tang)
Kapusta z ryżem (Tsai Fan, Tsai Fan)
Żeberka wieprzowe w sosie (Ku Ciang Ju Ni, Ku Chiang Yu Ni)
Wieprzowina tung-po (Tung-Po Dzou, Tung-Po Jou)
Żeberka wieprzowe smażone (Ju Cza Pai Ku, Yu Cha P'ai Ku)
Szynka w miodzie (Ping-Tang Juan Ti, Ping-Tang Yuan Ti)
Golonka duszona na czerwono (Mi Cih Huo Czung, Mi Chih Huo Chung)
Żeberka wieprzowe z pieprzem i solą (Ciao Jen Pai Ku. Chiao Yen P'ai Ku)
Sałatka ze smażonej ryby (Pan Ju Kua, Pan Yu Kua)
Wiewiórczy ogon (Sung Szu Ju, Sung Shu Yu)
Śledź duszony na czerwono (Hung Szao Szih Ju, Hung Shao Shih Yu)
Kurczak w melonie z Suczou (Hsi Kua Ci, Hsi Kua Chi)
Kiełki fasoli z wieprzowiną (Tou Ja Tsai Czao Dzou Ssu. Tou Ya T'sai Ch'ao Jou Ssu)
Wiosenne szaleństwo (Tun Tsai Ho, Tun Tsai Ho)
VII. Kanton .
Pierożki chrupiące w zupie (Mu Irh Hun Tun Tang, Mu Erh Hun Tun Tang)
Kapuśniak kantoński (Nai Ju Pai Tsai Tang, Nai Yu Pai Tsai Tang)
Zupa aksamitna z kurczakiem i kukurydzą (Ci Jung Szu Mi, Chi Yung Shu Mi)
Wieprzowina w sosie slodko-kwaśnym (Ku Lao Dzou, Ku Lao Jou)
Żeberka duszone w soku owocowym (Kuo Cih Kuo Pai Ku, Kuo Chih Kuo Pai Ku)
Ryba gotowana na parze (Cing Czen JO. Ching Chen Yu)
Pudding z kryształowej wieprzowiny (Siu Cing Ko Dzou. Sui Ching K'o Jou)
Kaczka z cytryną (Ming Mung Ja, Ming Mung Ya)
Kaczka duszona w cebuli (Tsung Ju Cia Hsiang, Ts'ung Yu Chia Hsiang)
Gołębie duszone w sokach owocowych (Hsi Tse Kuo Ju Ke, Hsi Tse'Kuo Yu K'e)
Kurczak w papilotach (Cih Pao Ci, Chih Pao Chi)
Kura kryształowa po kantońsku (Szui Cing Leng Keng Ci, Shui Ching Leng Chi)
Makaron smażony po kantońsku (Kuangtung Czao Mein, Kwangtung Chao Mein)
VIII. Fukien
Zupa z pulpetami rybnymi (Ju Tang, Yu Tang)
Zupa jarzynowa (Szu Tsai Tang, Shu Tsai Tang)
Kołduny z ciasta jaskółczego w zupie (Dzou Jen Tang, Jou Yen Tang)
Wieprzowina z Amoj (Tsa Li Dzou, Tsa Li Jou)
Ryba smażona z pastą winną (Cza Tsao Ju Kuai, Cha Tsao Yu Kuai)
Omlet— kwiat nadziewany (Sung Hua Dzou. Sung Hua Jou)
Ryba smażona z mięsem i jarzynkami (Czao Ju Ssu, Chao Yu Ssu)
Mięso z jagnięcia duszone na czerwono w sosie winnym (Kang Tsai Jang Dzou. Kang Tsai Yang Jou)
'X. Chiny Południowo-Zachodnie
Przekąska z Junnan (Kuo Ciao Mi Cień, Kuo'Ch'iao Mi Chien)
Kulki w szpinaku (Po Tsai Juan Tzu, Po Tsai Yuan Tzu)
Ryba solona i kwaśna z Kuejczou (Jen Suan Ju, Yen Suan Yu)
Kura gotowana na parze (Ci Kuo Ci, Ch'i Kuo Chi)
X. Chińska kuchnia muzułmańska
Wołowina gotowana w żółwim tempie (Wei Niu Dzou, Wei Niu Jou)
Polędwica wołowa smażona (Ho Cień Pao Dzou, Ho Chien Pao Jou)
Wołowina w cieście (Cza Niu Li Ci, Cha Niu Li Chi)
Kurczak duszony na biało (Pa San Pai, P'a San Pai)
XI. Potrawy kilkuminutowe
Potrawy z wołowiny
Wołowina z porami
Wołowina z papryką
Wołowina pikantna z marchewką
Wołowina z marchewką i groszkiem
Wołowina z zielonym groszkiem
Wołowina z kalafiorem
Wołowina z cebulą
Wołowina z groszkiem, cebulą i ryżem
Kotlety z mielonej wołowiny
Kotlety z wołowiny i ziemniaków
Potrawy z wieprzowiny
Wieprzowina z zieloną fasolką
Wieprzowina z papryką i selerem
Wieprzowina z pieczarkami i kapustą
Wieprzowina z makaronem
Wieprzowina ze świeżym ogórkiem
Wieprzowina z pekińską kapustą
Wieprzowina z kalarepą
Wieprzowina z czerwoną papryką
Wieprzowina z sosem śliwkowym
Wieprzowa „trylogia"
Kotlety schabowe z cebulą
Potrawy z kurczaka
Kurczak z wątróbką, pieczarkami i groszkiem
Kurczak z orzechami
Kurczak z zieloną fasolką
Kurczak z papryką według Kung-Po
Kurczak Hung Szao
Kurczak z szynką, pieczarkami i makaronem
Kurczak smażony
Kurczak smażony i duszony z cytryną
Potrawy z warzyw
Szpinak smażony
Kapusta smażona
Pory smażone
Seler smażony
Kalafior smażony
Fasolka smażona
Kapusta duszona na czerwono
Cukinia duszona
Kabaczek z mieloną wieprzowiną
Grzyby z mieloną wieprzowiną
Bakłażan i cukinia z mieloną wołowiną .
Groszek z grzybami i mielonym mięsem
Zupy
Zupa bogów
Zupa ze szpinakiem
Zupa ..nefryt"
Zupa wyśmienita
Zupa rybna
Potrawy z ryżu
Ryż gotowany na sypko
Ryż smażony z mięsem i pieczarkami
Ryż z kapustą i polędwicą
Ryż z fasolką i wołowiną
Ryż z kalafiorem, brukselką i mięsem
Ryż z rybą
Ryż z jarzynami
Ryż z mięsem mielonym i jarzynami
Potrawy z makaronu
Makaron smażony popularny
Makaron smażony z jarzynami
Makaron w zupie „śmietnik"
Makaron w zupie z mielonym mięsem
Potrawy z ryb
Ryba sm


Kuchnia chińska Katarzyna Pospieszyńska

załóż swój sklep internetowy
www.abc24.pl
Promocje | Darmowe Forum | Sklepy | Randki | Opinie, Testy, Oceny