GŁÓWNA  ·  INFORMACJE i KONTAKT  ·  REGULAMIN  ·  KOMENTARZE   KOSZYK  ·  ZAMÓWIENIE  9 957 327/120 448
.:: SZUKAJ ::.
 
szukaj w opisach

» PROMOCJE !!! »
» NOWOŚCI !!!

PROMOCJE (33)
 
PROFESJONALNE MYCIE, CZYSZCZENIE PŁYT WINYLOWYCH (1)

TECHNIKA I MECHANIKA
Fotografia (54)
Mechanika (182)
Elektryka, Elektronika (364)
Architektura i budownictwo (195)
Technika (541)
Automatyka (65)
Wyd. przed 1950 r. (50)

NAUKI ŚCISŁE
Matematyka (236)
Chemia (206)
Fizyka (119)
Informatyka (84)
Astronomia (16)
Wyd. przed 1950 r. (39)

NAUKI HUMANISTYCZNE I SPOŁECZNE
Pedagogika (205)
Psychologia (214)
Ekonomia i zarządzanie, prawo (279)
Polityka, politologia (73)
Sztuka i kultura (339)
Językoznawstwo, polonistyka (334)
Etnologia, antropologia (72)
Etyka (7)
Socjologia (69)
Filozofia (168)
Wyd. przed 1950 r. (52)

NAUKI PRZYRODNICZE
Biologia (210)
Geografia (36)
Geologia, geodezja (75)
Ekologia (52)
Rolnictwo, zootechnika (52)
Wyd. przed 1950 r. (44)

HISTORIA
Polski (748)
Powszechna (304)
Biografie, wspomnienia (602)
Wyd. przed 1950 (62)

LITERATURA POPULARNA
Proza i dramat polski (476)
Proza i dramat zagraniczny (628)
Książki wydane przed 1950 rokiem (426)
Fantastyka, Science-fiction (124)
Książki popularnonaukowe (255)
Horror (34)
Poezja (139)
Sagi (3)
Ezoteryka, UFO (112)
Poradniki (376)
Komiksy (25)
Erotyka (21)
Humor (18)
Audiobooki (1)

LITERATURA DLA DZIECI
Polska (154)
Zagranica (113)
Wyd. przed 1950 r. (3)

SŁOWNIKI I ENCYKLOPEDIE
Słowniki (58)
Encyklopedie (9)
Wyd. przed 1950 r. (12)

KSIĄŻKI KULINARNE
Książki kulinarne (149)
Wyd. przed 1950 r. (2)

KSIĄZKI OBCOJĘZYCZNE
Wyd. przed 1950 rokiem (77)
Wyd. po 1950 roku (125)

RELIGIE, TEOLOGIA
Religie, teologia (1196)
Wyd. przed 1950 r. (86)

SPORT, TURYSTYKA, KRAJOZNAWSTWO (1)
Sport, turystyka (600)
Wyd. przed 1950 r. (8)

MUZYKA
Nuty, śpiewniki (76)
Pozostałe (49)
Wyd. przed 1950 r. (33)

MEDYCYNA, ZDROWIE
Medycyna, zdrowie (432)
Wyd. przed 1950 rokiem (21)

PODRĘCZNIKI
Do nauki języków (114)
Przedmioty podstawowe (28)
Przedmioty zawodowe (14)
Wyd. przed 1950 r. (6)

POZOSTAŁE
Albumy (136)
Czasopisma (63)
Mapy (10)
Stara reklama
Varia (3)
Autografy, dedykacje (11)



Postaw mi kawę na buycoffee.to





RODO polityka prywatności


Zamówienia można składać telefonicznie pod numerem 784 088 234. Zapraszamy!




KONTAKT Z NAMI Napisz do nas
784 088 234 Zadzwoń

Czynne od 9.00 - 19.00




udostępnij w serwisie facebook.com

Produkt: NASTOLATKI GOTUJĄ Sabina Witkowska
Producent: [25][120N][82][202N+] [232]
Kategoria: Książki kulinarne
Cena brutto: 10,00 zł      Stara cena: 12,00 zł          PROMOCJA 

ILOŚĆ:   


Opis: PWE 1989, str. 464, stan db (podniszczona lekko okładka)

ISBN 83-208-0359-4

Parę słów od autorki
Jak korzystać z przepisów i materiałów zawartych w książce?
Dlaczego codziennie należy jeść surówki?
Przyrządzanie surówek
Warzywa i owoce, z których przyrządzamy surówki, muszą być odpowiednio rozdrobnione
Surówki należy bardzo starannie doprawiać do smaku
Zastosowanie surówek
Surówki z sałaty zielonej pierwsze zwiastują wiosnę
Surówki z rzodkiewek
Surówki różne
Pasty to doskonałe dodatki do śniadań, kolacji i na okolicznościowe przyjęcia
O czym należy pamiętać, przystępując do przyrządzania past?
Pasty z jaj
Pasty z sera
Pasty z ryb
Pasty z wędlin
Sałatki to potrawy smaczne, ogólnie łubiane i łatwe
do wykonania
Czy trudno wykonać pierwszą sałatkę?
Zastosowanie i podawanie sałatek
Kanapki w różny sposób wykonane
Pieczywo
Kanapki z pastami
Kanapki tradycyjne (dekorowane)
Kanapki tortowe i inne
Sandwicze
Kanapki słodkie
Kanapki-koreczki
Jak zorganizować sobie pracę przy robieniu kanapek?
Sery na słodko i na słono
Czy znamy i doceniamy wartość odżywczą serów?
Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej o serach, to przeczytaj!
Ser twarogowy z różnymi dodatkami-do śniadań, podwie-
czorków, kolacji i na kanapki
Szybkie, łatwe i smaczne desery z sera twarogowego
Rozpoczynamy przyrządzanie potraw gotowanych .
Kuchnia gazowa
Urządzenia elektryczne
Kuchnia węglowa (trzon kuchenny)
Wiele smacznych i łatwych potraw możemy przyrządzić z owoców
Kompoty gotowane
Owoce w galaretce
Surówki z owoców (sałatki owocowe)
Kisiele owocowe
Mleko .
Dlaczego codziennie należy pić mleko?
Jak należy się obchodzić z mlekiem, aby nie obniżyć jego
wartości odżywczej i smakowej?
Czy wiecie, ile łatwych, smacznych i atrakcyjnych potraw
można przyrządzić z mleka?
Kisiele mleczne
Desery z kasz na mleku
Kremy, galaretki i mleczka
Koktajle
Napoje z mleka, serwatki i maślanki
„Błyskawiczne" potrawy z jaj
Wartość odżywcza jaj
Szerokie zastosowanie jaj w potrawach
Dlaczego jaja należy spożywać w ograniczonych ilościach?
Przepisy na potrawy z jaj
Co trzeba wiedzieć o pianie z białek i jej zastosowaniu?
Ucieranie żółtek z cukrem
Napoje zimne i gorące i ich zastosowanie w różnych okolicznościach
Woda to skarb bezcenny
Czym ugasić pragnienie?
Napoje gorące
Herbata
Kawa
Kakao
Napoje zimne
O czym należy pamiętać, przystępując do przyrządzania potraw?
Wstępna obróbka surowca
Obróbka cieplna (termiczna)
Czy stosowanie przypraw jest sztuką?
Przyprawy ziołowe
Ile soli? Ile cukru? Ile soku z cytryny?
Gotowanie
Gotowanie ziemniaków i warzyw
Potrawy z warzyw szybko gotujące się i łatwe do przy-
rządzenia
Potrawy gotowane z mięsa i ryb
Wartość odżywcza mięsa
O czym należy pamiętać przystępując do gotowania mięsa?
Gotowanie mięsa
Jaką wartość odżywczą ma rosół?
Gotowanie ryb
Jak przygotować ryby morskie do gotowania?
Potrawy gotowane z mąki
Ciasta zagniatane na stolnicy
Potrawy z makaronów fabrycznych
Nie bardzo lubimy kasze - czy słusznie?
Przyrządzanie kasz
Gotowanie nasion strączkowych suchych
Zupy
Wiadomości ogólne
Wywary z warzyw, kości, grzybów i mięsa jako podstawa do zup
Zupy owocowe
Sosy
Sosy gorące
Sosy zimne na podstawie majonezu i śmietany
Sosy na podstawie galaretki owocowej lub borówek czy żura-
win z jabłkami
Sosy do potraw słodkich
Smażenie
Potrawy smażone z ryb, mięsa, mąki, kasz i grzybów
Potrawy z grzybów
Ciasta smażone w małej ilości tłuszczu
Ciasta smażone w dużej ilości tłuszczu
Duszenie
Pieczenie
Pieczenie mięsa
Wybór mięsa do pieczenia
Domowe sposoby poddawania mięsa kruszeniu i częściowo konserwowaniu
Różne sposoby pieczenia mięsa
Wartość odżywcza mięs pieczonych
Właściwości mięs pieczonych
Ciasta kruche i półkruche
Ciasta kruche
Ciasta półkruche
Ciasta biszkoptowe
Ciasto drożdżowe
Wiadomości potrzebne i ciekawe
Poznaj potrzeby swojego organizmu
Czy wiesz dlaczego rośniesz?
Produkty spożywcze jako źródło składników odżywczych
Białko to najważniejszy budulec Twojego organizmu
Składniki mineralne
Co trzeba wiedzieć o witaminach?.
Tłuszcze ogrzewają nasz organizm, ale należy je spożywać w ograniczonych ilościach
Węglowodany to podstawowe składniki energetyczne naszych codziennych pokarmów
Co trzeba jeszcze wyjaśnić?
Jak planować posiłki i całodzienne jadłospisy?
Z czego powinno się składać pierwsze śniadanie?
Dlaczego należy jeść drugie śniadanie
Obiad to główny posiłek w ciągu dnia
Kolacja wspólnym posiłkiem dla całej rodziny-i wspólnie przygotowanym .
Czy podwieczorek jest konieczny?
Estetyczne nakrywanie do stołu powinno być naszą potrzebą i ambicją
Codzienne nakrywanie stołu
Jak nakryjemy stół, gdy oczekujemy gości?
Gorąca kolacja przy wspólnym stole
Zaproszenie na kawę
Zimny bufet
Przyjęcia młodzieżowe
Obowiązki gospodarzy zapraszających gości
Jak zachować się przy stole, gdy jesteśmy gośćmi?
Co zabrać do jedzenia na wycieczkę, weekend czy biwak
pod namiotem?
Wycieczka jednodniowa
Weekend
Biwak pod namiotem
Dobra organizacja pracy i porządek ułatwiają szybkie przygoto-
wanie potraw
Notatnik czynności (kalendarzyk domowy)
Wyposażenie kuchni w naczynia i przybory kuchenne
Wykaz niezbędnych naczyń i narzędzi kuchennych dla rodziny złożonej z 4 osób
Pomocniczy sprzęt porządkowy
Wiadomości dla ciekawych
O kuchni polskiej słów parę
Potrawy wigilijne
Potrawy wielkanocne
Wielcy uczeni też samodzielnie przyrządzali potrawy
Problemy wyżywienia ludności naszego kraju i wyżywienia ludności świata nie mogą być nikomu obce
Skorowidz potraw
Spis rysunków
Spis zdjęć


NASTOLATKI GOTUJĄ   Sabina Witkowska

załóż swój sklep internetowy
www.abc24.pl
Promocje | Darmowe Forum | Sklepy | Randki | Opinie, Testy, Oceny